Sajtos mustáros virsli leveles tésztában egy finom, egyszerűen elkészíthető szilveszteri partyétel.
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 6 db virsli
- 40 dkg sajt (trappista)
- 4 evőkanál mustár vagy ketchup
- 1 db tojás
- szezámmag
Sajtos mustáros virsli leveles tésztában
1 A leveles tésztát vedd ki a hűtőből és pihentesd 10-15 percig szobahőmérsékleten.
2. A sajtból vágj kis rudakat.
3. A virsliket hosszában vágd be, és tegyél a vágatba egy darab sajtot.
4. Tekerd k a leveles tésztát és kend meg mustárral.
5. Vágj 6 egyforma négyzetre a leveles tésztát.
6. Tegyél mindegyik négyzet közepére egy sajttal töltött virslit.
7. A virsli két oldalán a tésztát vágd be kb. 1 centinként, és hajtsd rá a virslire.
8. A tojást üsd egy tálba, és habard el egy villával. A felvert tojással kend meg a leveles tésztába csomagolt virsliket.
9. Szórd meg szezámmaggal.
10. Tedd a leveles tésztás virsliket 190 fokra előmelegített sütőbe és süsd 20-25 percig.