Kolbászos korhelyleves füstölt hússal

kolbászos korhelyleves füstölt hússal

A korhelyleves egy klasszikus szilveszteri leves, aminek több változata is létezik. Itt a kolbászos korhelyleves füstölt hússal receptjét ismerheted meg.

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg kolbász
  • 20 dkg füstölt karaj vagy tarja
  • 5 dkg zsírszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 3 db babérlevél
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Kolbászos korhelyleves füstölt hússal recept:

1 Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

2. Kockázd fel a zsírszalonnát.

3. Karikázd fel a kolbászt.

4. Tedd egy lábosba a szalonnát, és olvaszd ki a zsírját.

5. Add hozzá a kolbászt, és annak is süsd ki kicsit a zsírját.

6. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

7. Húzd le a tűzről, és keverd hozzá a fűszerpaprikát.

8. Add az alaphoz a felaprított savanyú káposztát és kis ideig kevergetve pirítsd, majd öntsd fel 1,5-2 liter vízzel.

9. Add hozzá a babérlevelet és ízesítsd sóval és borssal. Sóból nem kell sok, mert a káposzta is sós.

10. A füstölt húst vágd kis kockákra, és add a korhelyleveshez. Forrald fel, és alacsony lángon főzd kb. 15 percig.

11. A tejfölt keverd simára a liszttel, és adj hozzá egy merőkanálnyit a leves levéből, és keverd csomómentesre. Öntsd a tejfölös habarást a leveshez, forrald fel újra, és már kész is a kolbászos korhelyleves füstölt hússal.

Próbáld ki a korhelysalátát is.

Kolbászos korhelyleves füstölt hússal » Szilveszter.info.hu

Kolbászos korhelyleves füstölt hússal egy klasszikus szilveszteri leves, ami laktató és nagyon finom is. Készítsd el Te is!

Típus: leves

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 6 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT50M

Összes idő: PT60M

Hozzávalók: