Egyszerű kaszinótojás

egyszerű kaszinótojás

A kaszinótojás a szilveszteri hidegtálak kötelező eleme. Egyszerűen el lehet készíteni, és a szilveszteri buli kedvence lesz.

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál mustár
  • frissen őrölt feketebors

Egyszerű kaszinótojás recept:

1 Főzd meg a tojásokat bő vízben. A forrástól számított 10 percig főzd, utána vedd le a tűzről és hideg vízben hűtsd ki.

2. Ha kihűltek a tojások, pucold meg őket.

3. Egy éles késsel hosszában vágd félbe a főtt tojásokat.

4. A tojássárgákat tedd egy tálba.

5. Add a tojássárgához a tejfölt, mustárt, majonézt, sót, borsot, és jó alaposan keverd össze.

6. Töltsd a tojássárgás krémet egy nyomózsákba, nyomd bele a tojásfehérje mélyedéseibe.

7. A kaszinótojás tetjét diszítheted fűszerpaprikával, apróra vágott uborkával, paprikával.