Pezsgőkrém

pezsgőkrém

A pezsgő a szilveszteri buli egyik legfontosabb kelléke, amivel nem csak koccintatni lehet éjfélkor, de finom ételeket is lehet készíteni belőle. A pezsgőkrém egy igazán különleges szilveszteri desszert, ami garantáltan elnyeri majd a vendégek tetszését.

Hozzávalók:

  • 120 ml édespezsgő
  • 4 db tojássárgája
  • 80 g porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 200 ml habtejszín (min. 30 %-os)

Pezsgőkrém recept:

1 A pezsgőkrém készítéséhez szükséged lesz egy keverőtálra, amit egy lábos tetejére tudsz rakni, mert majd gőz fölött kell besűríteni. És szükség lesz egy másik tálra is, amiben a habtejszínt tudod felverni.

2. A lábosban forralj vizet.

3. Válaszd szét a tojásokat, a tojások fehérjére nem lesz szükség, azokból készíthetsz mást. Tojásfehérje recept ötleteket a linkre kattintva találsz.

4. Keverd simára a tojássárgáját a cukorral, majd add hozzá a pezsgőt és a vaníliarúd kikapart magjait.

5. Helyezd a keverőtálat a gőz fölé. Arra figyelj, hogy a keverőtál allja ne érjen bele a vízbe, és hogy ne lobogva forrjon a víz alatta, csak finoman gyöngyözzön.

6. A gőz fölött egy habverővel folyamatosan kevergetve sűrítsd be a pezsgőkrémet. Ha készítettél már madártejet, akkor ismerős lesz a technika.

7. Ha besűrűsödött a krém, vedd le és tedd félre hűlni.

8. Amíg hűl a tojásos krém, addig verd fel a tejszínhabot. Fontos, hogy csak habtejszínből fogsz tudni habot készíteni, a főzőtejszínből nem, és arra is ügyelj, hogy a tejszín legyen behűtve. Legalább egy napig legyen a hűtőszekrényben, mert meleg tejszínből nem lesz tejszínhab.

9. Ha lehűlt a tojásos krém, óvatosan forgasd hozzá a tejszínhabot, és már el is készült a pezsgőkrém.

10. A pezsgőkrémet porcziód tálakba, poharakba, és hűtsd be. Diszítheted gyümölcsökkel, az eper, a málna is nagyon jól illik hozzá.

A pezsgőrkémet nem csak pohárkrémként lehet fogyasztani, de készíthetsz belőle pezsgőkrémes tortát, vagy pezsgőkrémes croissant-ot vagy linzert is.

Pezsgőkrém

Isteni pezsgőkrém recept, szuper szilveszteri desszert, de töltelék is lehet pezsgőkrémes linzerhez, croissonthoz is.

Típus: desszert

Nemzeti konyha: francia

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: 10M

Főzési idő: 10M

Összes idő: 20M

Hozzávalók: