Francia sajtfánk sütőben

francia sajtfánk sütőben gougere

A gougere, azaz sajtfánk, vagy francia sajtos puffancs egy kedvelt vendégváró, aminek a szilveszteri buliban is ott a helye!

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csipet fehérbors
  • 4 db tojás
  • 10 dkg sajt (gruyere)

Tetejére:

  • 1 db tojássárgája

Sajtfánk elkészítése sütőben:

1 A sajtfánk készítéséhez először melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

3. Reszeld le a sajtot.

4. Forrald fej a tejet a vajjal egy edényben.

5. Zárd el alatta a tűzhelyet, és keverd hozzá a lisztet, sót és borsot, és keverd jól át, míg homogén nem lesz a tészta, és el nem válik az edény falától.

6. Ha kihűlt a massza, akkor egyesével keverd hozzá a tojásokat.

7. Végül keverd hozzá a reszelt sajtot is.

8. Töltsd habzsákba a sajtfánk masszáját, és nyomj diónyi nagyságú halmokat a sütőpapírral bélelt tepsire.

9. A tetejüket kend meg felvert tojássárgájával.

10. Tedd a sajtfánkokat 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig.

Francia sajtfánk, gougere

A gougere, azaz sajtfánk, vagy francia sajtos puffancs egy kedvelt vendégváró, aminek a szilveszteri buliban is ott a helye!

Típus: nasi

Nemzeti konyha: francia

Előkészítési idő: 30M

Főzési idő: 30M

Összes idő: 60M

Hozzávalók: