Tepsiben sült tarja savanyú káposzta ágyon

tepsiben sült tarja savanyú káposzta ágyon

Szilveszterkor népszerűek a serésből készült ételek. Tepsiben sült tarja savanyú káposzta ágyon garantáltan siker lesz, a hús a sütőben sül puhára a sörös mustáros pácban.

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéstarja
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • bors
  • 1 kis doboz világos sör

Savanyú káposztához:

  • 1 kg savanyúkáposzta
  • 2-3 babérlevél
  • 10 szem egész feketebors
  • 2 evőkanál zsír

Tepsiben sült tarja savanyú káposzta ágyon recept:

1 A tepsiben sült tarjához első lépésként a tarját kell bepácolni. Ehhez fűszerezd sóval és borssal a tarja szeleteket mindkét oldalát és kend meg mustárral.

2. Szeleteld fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. A hagymák felét tedd egy tál aljára, tedd rá a befűszerezett tarjákat, és a tetejére a maradék hagymát rakd. Öntsd fel a sörrel, és lefedve tedd a hűtőbe pácolódni, a legjobb egész éjszakára.

4. Kenj ki zsírral egy tepsit.

5. Egyengesd el rajta a savanyú káposzta felét. Ha túl sós lenne a káposzta, akkor előtte mosd át.

6. Szórd meg a káposztát egész feketeborssal és babérlevéllel, a pácból a hagymát, és tedd rá a savanyú káposzta másik felét.

7. Tedd a bepácolt tarja szeleteket a savanyú káposzta ágyra, a sörös pácléből is önthetsz hozzá egy keveset.

8. Fedd le a tepsit alufóliával, és tedd a savanyú káposzta ágyon lévő tarját 200 fokra előmelegített sütőbe.

9. Süsd kb. 1,5 órát, amíg a tarja meg nem puhul. Ha megpuhult a hús, akkor fedés nélkül tedd vissza 15-20 percre, hogy a teteje megpiruljon.

Tepsiben sült tarja savanyú káposzta ágyon » Szilveszter.info.hu

Tepsiben sült tarja savanyú káposzta ágyon garantáltan siker lesz a szilveszteri bulin, a hús a sütőben sül puhára a sörös mustáros pácban.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT15M

Főzési idő: PT120M

Összes idő: PT135M

Hozzávalók: