Savanyú káposzta ágyon sült oldalas szuper recept szilveszterre, 10 perc munkával készül a laktató sertéshúsos fogás, ami nem csak szerencsét hoz, de még a másnaposság ellen is segít.
Hozzávalók – Savanyú káposzta ágyon sült oldalas
- 80 dkg oldalas
- 5 dkg füstölt oldalas vagy más füstölt hús vagy kolozsvári szalonna
- 1 kg savanyúkáposzta
- 2-3 babérlevél
- 10 szem egész feketebors
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 2 evőkanál zsír
Sült oldalas savanyú káposzta ágyon elkészítése:
1 Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Amíg melegszik addig össze tudod készíteni az ételt.
2. Szeleteld fel az oldalast, sózd, borsozd mindegyik oldalát.
3. Kockázd fel a füstölt oldalast.
4. Egy tepsi alját kenj ki zsírral.
5. Egyengesd el rajta a savanyú káposzta felét. Ha túl sós lenne a káposzta, akkor előtte mosd át.
6. Szórd meg a káposztát a füstölt oldalas darabokkal, egész feketeborssal és babérlevéllel.
7. Most jön a savanyú káposzta második fele.
8. A fűszerezett oldalas darabokat ültesd a savanyú káposzta ágyra.
9. Aprítsd fel a fokhagymát, és szórd az oldalasokra.
10. Takard le alufóliával, és tedd a 160 fokra előmelegített sütőbe és süsd két óráig. Félidőben fordítsd meg az oldalasokat.
11. Ha letelt a két óra, nézd meg, hogy az oldalas megpuhult-e.
12. Ha igen, akkor vedd le a fóliát, emeld fel a sütő hőfokot 220 fokra és süsd 15 percig, hogy megpiriuljon.
13. Vedd ki, fordítsd meg az oldalast, és a másik oldalát is süsd 5 percig.