A kaszinótojás a szilveszteri hidegtálak kötelező eleme. Egyszerűen el lehet készíteni, és a szilveszteri buli kedvence lesz.
Hozzávalók:
- 10 db tojás
- 4 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 2 teáskanál mustár
- só
- frissen őrölt feketebors
Egyszerű kaszinótojás recept:
1 Főzd meg a tojásokat bő vízben. A forrástól számított 10 percig főzd, utána vedd le a tűzről és hideg vízben hűtsd ki.
2. Ha kihűltek a tojások, pucold meg őket.
3. Egy éles késsel hosszában vágd félbe a főtt tojásokat.
4. A tojássárgákat tedd egy tálba.
5. Add a tojássárgához a tejfölt, mustárt, majonézt, sót, borsot, és jó alaposan keverd össze.
6. Töltsd a tojássárgás krémet egy nyomózsákba, nyomd bele a tojásfehérje mélyedéseibe.
7. A kaszinótojás tetjét diszítheted fűszerpaprikával, apróra vágott uborkával, paprikával.