Rumos tiramisu

rumos tiramisu

A tiramisu az egyik legnépszerűbb desszert, mert nem csak finom, de könnyen, főzés nélkül elkészíthető. A tiramisu szó azt jelenti, hogy dobj fel, mivel a kávé és kakaó koffeintartalma energetizáló hatású. A rumos tiramisu abban is segíteni fog, hogy hajnalig bírd a szilveszteri bulizást.

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 6 dkg porcukor
  • 4 db friss tojás
  • 3 dl presszó kávé
  • 3 evőkanál rum
  • 30 dkg babapiskóta
  • kakaópor

Rumos tiramisu recept:

1 A rumos tiramisuhoz először készítsd el a feketekávét, és hűtsd ki.

2. Válaszd szét a tojásokat, és a tojások sárgáját a cukorral keverd habosra egy habverő segítségével.

3. Óvatosan forgasd a mascarponét a tojásos masszába, ezzel el is készült a tiramisu krém. A tojások fehérjére nem lesz szükség, azokból készíthetsz más ételt, válogass a tojásfehérje receptek közül a linkre kattintva.

4. Keverd a kávéhoz a rumot, esetleg egy kevés cukrot.

5. Mártsd a babapiskóták felét a rumos kávéba, és rakd egymás mellé egy tálba.

6. Tedd a tiramisu krém felét a babapiskótára

7. Jön egy újabb réteg kávéba mártott babapiskóta.

8. Tedd a maradék krémet a babaiskóta tetejére.

9. Szórd meg kakaóporral, és tedd a hűtőbe legalább egy órára, és már tálalhatod is a rumos tiramisut!

További tiramisu receptekért látogass el a tiramisu.info.hu honlapra!

Rumos tiramisu

Rumos tiramisu a legjobb szilveszteri desszert! Nem csak finom, de abban is segít, hogy hajnalig bírd a bulizást!

Típus: desszert

Nemzeti konyha: olasz

Előkészítési idő: 20M

Főzési idő: 5M

Összes idő: 25M

Hozzávalók: