A szilveszteri bulik egyik elengedhetetlen étele a virsli, illetve egyéb változatai. Akik jobban kedvelik a fűszeresebb ízeket, számukra egy magyar hungarikum, a debreceni lehet jó választás. Mire kell figyelni a debreceni főzése során, hogy ne repedjen szét?
Debreceni főzése
Első lépésként mindenképp érdemes megnézni a termék csomagolását, hogy milyen elkészítési módot javasol a termék gyártója. Ott találkozni fogunk egy olyan feliríttal, hogy „Főtt termék, főzést nem igényel!” Ez a debreceni páros kolbász főzésének legnagyobb titka, hogy nem főzni kell, hanem csak melegíteni, hasonlóan a virsli főzéséhez.
Melegítsd fel a vizet, hogy gyöngyözzön és abba rakd bele a debreceniket.
Mennyi a debreceni főzési ideje?
A Privát Hús azt javasolja a csemege debreceni csomagolásán, hogy 3-4 percig ajánlja gyöngyöző vízben melegíteni. Ennyi idő alatt kellően átmelegszik és nem fog szétrepedni. Már csak kenyér, mustár, torma kell mellé és már fogyaszthatjuk is.
Ahogy szó volt róla, az egyes gyártók termékei eltérőek lehetnek, ezért mindig érdemes a csomagolást megnézni, és követni a gyártó elkészítési javaslatait.
A debreceni főzve vagy sütve finomabb?
Ez egyéni ízlés kérdése, mindkét változat finom, érdemes sütve és főzve is kipróbálni.