Snapszer leves az óbudai Kehli Vendéglőben született, ahol a másnapos kártyások, mikor már azt sem tudták hol vannak, snapszer játék közben rendeltek snapszer levest. A szakács pedig a konyhában lévő alapanyagokból megalkotta ezt a sűrű, tartalmas levest savanyú káposztából, sárgarépából, főtt füstölt húsból és néhány pár virsliből. Ennél jobb szilveszter levest el sem tudunk képzelni.
Hozzávalók:
- 40 dkg savanyú káposzta
- 20 dkg füstölt hús
- 5 dkg szalonna
- 2 pár virsli
- 1 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál majoranna
- só
- bors
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
Snapszer leves recept:
1 Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
2. Kockázd fel a szalonnát és a füstölt húst.
3. Pucold meg a répát és vágd vékony szeletekre.
4. A savanyú káposztát vágd rövidebb szálakra, ha nagyon intenzív az íze, akkor mosd át kicsit.
5. Tedd egy lábosba a felkockázott szalonnát és olvaszd ki a zsírját.
6. Add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
7. Add hozzá a felkockázott füstölt húst, és pirítsd meg kicsit.
8. Keverd hozzá a fűszerpaprikát, köményt és fokhagymát.
9. Add hozzá a savanyú káposztát és répát, öntsd fel vízzel, és add hozzá a babérlevelet és őrölt borsot.
10. Főzd a snapszer levest kb. 45 percig, míg a zöldségek nagyjából meg nem puhulnak.
11. Karikázd fel a virslit, és add a leveshez a majorannával együtt.
12. Készítsd el a tejfölös habarást, a tejfölt keverd simára a liszttel, és merj hozzá egy keveset a leves levéből és keverd simára.
13. Öntsd a tejfölös habarást a leveshez, forrald fel, és már kész is a snapszer leves.