Sertés gulyásleves recept

zöldséges sertés gulyásleves csipetkével

A zöldséges  gulyásleves sertéshúsból is nagyon finom, és ezt a magyaros, tartalmas levest nem csak hétvégén, de szilveszteri levesként is készíthetjük.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 25 dkg burgonya
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 db babérlevél
  • 2 teáskanál só

Csipetkéhez:

  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 db tojás

Sertés gulyásleves recept

1.A sertésgulyás készítését a hús előkészítésével kezdd, tisztítsd meg és kockázd fel a sertéslapockát.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát.

3. Kockázd fel a paradicsomot és a paprikát.

4. Melegítsd fel a zsírt, tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

5. Add a hagymához a felkockázott sertéshúst és nagy lángon, kevergetve pirítsd fehéredésig.

6. Húzd le a lábost a tűzről, keverd a húshoz a fűszerpaprikát,  és add hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát.

7. Tedd vissza a tűzre, és folyamatosan kevergetve pirítsd tovább 1-2 percig, majd fűszerezd sóval, borssal és őrölt köménnyel.

8. Öntsd fel kb. fél liter vízzel, add hozzá a babérlevelet és alacsony lángon, fedő alatt főzd.

9. Amíg fő a hús, addig pucold meg a répákat és karikázd fel őket.

10. Ha a hús már kezd megpuhulni, add a leveshez a répákat is, és főzd tovább kb. 20 percig.

11. Közben pucold meg a krumplit és kockázd fel.

12. Öntsd fel a levest még kb. fél liter vízzel, és add hozzá a krumplit is. Főzd tovább, míg a krumpli is meg nem puhul.

13. Készítsd el a csipetkét, ehhez üsd a tojást egy tálba, és a sóval habard el. Keverd hozzá a lisztet és gyúrd össze a tésztát. Csipkedj kis darabokat a tésztából, és az ujjaiddal sodord össze, majd tedd a levesbe, és főzd puhára. A csipetkétől még sűrűbb lesz a sertés gulyásleves leve.

A gulyáslevest friss kenyérrel tálald.

Ezt is nézd meg:

Sertés gulyásleves recept » Szilveszter.info.hu

Zöldséges sertés gulyásleves recept csipetkével egy isteni finom, tartalmas, magyaros leves szilveszterre vagy hétvégére.

Típus: leves

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT80M

Összes idő: PT90M

Hozzávalók: