Savanyúkáposzta leves húsgombóccal

szilveszteri savanyúkáposzta leves húsgombóccal

Savanyúkáposzta leves húsgombóccal egy pikáns, laktató szilveszteri leves.

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 50 dkg savanyúkáposzta
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • étolaj

Húsgombóchoz:

  • 40 dkg sertés darálthús
  • 1 db tojás

Savanyúkáposztaleves húsgombóccal recept

1 Pucold meg és vágd csíkokra a sárgarépát, fehérrépát, karalábét.

2. Ha túl savanyú a káposzta, akkor mosd át.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

4. Melegítsd fel a zsiradékot egy fazékban, add hozzá a felaprított vöröshagymát. Sózd meg és párold üvegesre.

5. Add hozzá a fokhagymát is és párold tovább kicsit. Vedd ki a hagyma kb. 1/3-át, ezt majd a húsgombóchoz kell felhasználni.

6. Húzd le a tűzről az edényt, és keverd a hagymához a fűszerpaprikát.

7. Add az alaphoz a csíkokra vágott zöldségeket és a savanyúkáposztát.

8. Öntsd fel kb. 2,5 liter vízzel, fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel és főzd míg a zöldségek nagyjából meg nem puhulnak.

9. Amíg fő a savanyúkáposztaleves, addig készítsd el a húsgombócokat. Keverd össze a darált húst a tojással, a hagymával, sóval, borssal, és vizes kézzel formázz kb. 20 db gombócot.

10. Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, tedd a húsgombócokat a levesbe és főzd készre.

11. Tálald friss kenyérrel és tejföllel.

Savanyúkáposzta leves húsgombóccal » Szilveszter.info.hu

Savanyúkáposzta leves húsgombóccal egy pikáns, laktató szilveszteri leves. Készítsd el a szilveszteri bulira.

Típus: leves

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT50M

Hozzávalók: