Virsli nélkül nincs szilveszter. Bár december nem a tipikus lecsó szezon, de ha valami gyorsan elkészíthető, olcsó meleg ételt készítenél szilveszterkor, akkor a lecsós virlis jó választás. Akár üveges lecsóból is el lehet készíteni.
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 4 pár virsli (jó minőségű, magas hústartalmú)
- 75 dkg paprika
- 1 db hegyes erős paprika (elhagyható, ha nem szereted a csípőset)
- 40 kdg paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só
- bors
- olaj
Lecsós virsli elkészítése:
1. A lecsós virslihez először vágd félbe és szeleteld fel a vöröshagymát.
2. Aprítsd fel a fokhagymát.
3. Darabold fel a paprikát és a paradicsomot.
4. Melegítsd fel az olajat, tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
5. Add a vöröshagymához a fokhagymát és paprikát, kevergetve pirítsd meg kicsit.
6. Keverd hozzá a fűszerpaprikát.
7. Add hozzá a paradicsomot.
8. Öntsd fel egy kevés vízzel, sózd meg, és fedő alatt közepes lángon főzd tovább.
9. Mikor félig megpuhultak a zöldségek, add a lecsóhoz a virslit. A virslinek nincs szüksége főzésre, csak össze kell melegíteni a lecsóval.
14. A lecsós virslit tarhonyával, rizzsel, nokedlivel, főtt krumplival szokták kínálni.
További lecsó receptekért látogass el a lecso.info.hu honlapra!