Isteni házi kenyérlángos krumpli nélkül

isteni házi kenyérlángos krumpli nélkül tejfölös lilhagymás baconos feltéttel

Isteni házi kenyérlángos, vagy más néven töki pompos vagy langalló egy tökéletes szilveszteri étel, ami a szilveszteri bulik kedvence lesz.

A hagyományos kenyérlángos tésztájába szokták főtt krumplit is tenni, de ez a recept krumpli nélkül készül, így is tökéletesen finom, és kicsit egyszerűbb így elkészíteni. A feltét is baconos, tejfölös, lilahagymás, de egyéni ízlés szerint lehet variálni például kolbásszal, juhtúróval, paprikával stb.

Hozzávalók:

Kenyérlángoshoz:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál só
  • 3 evőkanál étolaj

Feltéthez:

  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg felkockázott bacon
  • 1 fej lilahagyma

Isteni házi kenyérlángos recept:

1 A felmelegített, langyos vízbe keverd el a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel az élesztőt.

2. Közben szitáld a lisztet egy tálba, keverd el a sóval és készíts bele egy mélyedést.

3. Öntsd a felfutott élesztőt ebbe a mélyedésbe, add hozzá az olajat is, és gyúrd össze.

4. Takard le a kenyérlángos tésztáját és keleszd egy órát.

5. Amíg kel a tészta, addig készítsd elő a kenyérlángos töltelékét.

6. Darabold fel a bacont, pucold meg és szeleteld fel a lilahagymát.

7. Reszeld a fokhagymát a tejfölbe, fűszerezd sóval, borssal és keverd össze.

8. Reszeld le a sajtot.

9. Ha megkelt a tészta, nyújtsd ki és szúrkáld meg villával.

10. Kend meg a fokhagymás tejföllel.

11. Szórd meg a lilahagymával.

12. Szórd meg a reszelt sajttal.

13. A tetejére pedig jöhetnek a bacon darabok.

14. Tedd a kenyérlángost a 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd készre 25-30 perc alatt.

Isteni házi kenyérlángos krumpli nélkül » Szilveszter.info.hu

Isteni házi kenyérlángos krumpli nélkül, tejfölös, baconos, lilahagymás feltéttel. Készítsd el Te is a szilvezteri bulik egyik kedvenc ételét.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 1 tepsi

Előkészítési idő: PT60M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT90M

Hozzávalók: