Az 5 legjobb szilveszteri film

5 legjobb szilveszteri film

Bár nagyon kevés klasszikus szilveszteri film van, sajnos ezen a téren nem vagyunk úgy elárasztva, mint karácsonyi filmek tekintetében, de összegyűjtöttünk öt igazán vicces szilveszteri filmet, vagy inkább öt olyan vicces vígjátékot, amelyet érdemes szilveszterkor elővenni. A listán szerepel szilveszterkor játszódó film, magyar film, vígjáték és természetesen Bud Spencer film is.

BÚÉK (2018)

Az egyik személyes szilveszteri kedvencem a BÚÉK című magyar vígjáték, még úgyis, hogy alapvetően nem rajongom a magyar filmekért, de ez a film nagyon kitett magáért. Talán azért is, mert a BÚÉK nem egy magyar ötlet alapján készült, hanem egy olyan ötletet vásároltak meg a készítők, amely alapján számos ország elkészítette a saját verzióját. AZ IMDb-n 26 változatot találunk a filmből.

A történet szerint egy baráti társaság úgy dönt, hogy összeülnek szilveszter este, és közösen töltik az ünnepet, de hogy feldobják a hangulatot, mindenkinek hangosan fel kell olvasni az este folyamán kapott SMS-eket és ki kell hangosítania a hívásait. És ezzel el is kezdődnek a hazugságok, átverések és félreértések sorai.

A film 2018-ban jelent meg, 102 perc hosszú és a főszerepekben feltűnik Szávai Viktória, Mészáros Béla, Bata Éva, Hevér Gábor, Lengyel Tamás, Törőcsik Franciska és Elek Ferenc.

Szilveszter éjjel (2011)

A Szilveszter éjjel az a film, amelybe megpróbálták az összes amerikai (és nem amerikai) sztárt belesűríteni. A történetről nem is igazán mondanék semmit, mert a legtöbb szereplőnek különálló történetszála van, és még holnap is itt ülnénk, mire mindenkiét sikerülne bemutatni. Sok különálló történet miatt, a történetek között vannak érdekesek és kevésbé érdekesek is, de összességében egy vicces, szívet melengető szilveszteri filmről van szó, mely nem csak a témája és sztárjai miatt lehet jó választás szilveszterkor.

A film 2011-ben került bemutatásra, 120 perc hosszú és a főbb szerepekben Robert De Niro, Sofía Vergara, Michelle Pfeiffer, Lea Michele, Josh Duhamel, Ashton Kutcher, Abigal Breslin, Katherina Heighl, Jessica Biel, Alyssa Milano, Sarah Jessica Parker, Hilary Swank, Zac Efron és Jon Bon Jovi is feltűnnek. Én mondtam, hogy szép hosszú és impozáns a lista, még úgy is, hogy nem is lett felsorolva mindenki.

Másnaposok (2009)

Mint említettem a listán nem csak szilveszterkor játszódó filmek kapnak szerepet, hanem olyan vígjátékok is, amelyek szilveszterkor gyakran előkerülnek. Az óév utolsó napján az egyik legjobb választás a Másnaposok című film lehet, ha a fenti két eshetőséget kilőttük, vagy ha csak valami olyat keresnénk, amely nem szilveszterkor játszódik, de kellően vicces és humoros.

A Másnaposokat valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, négy jóbarát legénybúcsút tart, amely annyira kicsúszik az irányításuk alól, hogy másnap arra ébrednek, hogy a leendő férj nyomtalanul eltűnt, így hát pár órájuk maradt, hogy az esküvő kezdetéig megtalálják a leendő férjet és helyrehozzanak mindent.

A film 2009-ben jelent meg, 100 perc hosszú, két folytatást ért meg, és a főszerepekben Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis és Justin Bartha látható. Ha az egész trilógiát egyben darálnánk le, akkor az teljes egészében kitölti a szilveszter esténket.

Csupasz pisztoly (1988)

A Csupasz pisztoly is egy olyan film, amelyet nem sok mindenkinek kell bemutatni. Könnyfakasztó humorával, popkulturális utalásaival és a korra jellemző védjegyeivel ideális választás lehet szilveszter éjjelre.

A film egy kétbalkezes, ám feddhetetlen zsaruról szól, aki vadul igyekszik megakadályozni az angol királynő ellen készülődő merényletet. Ám szerencsétlenségéből adódóan olykor többet árt az ügynek, mint használ.

A Csupasz pisztoly 1988-ban jelent meg és mindössze 81 perc hosszú, azonban minden perce tartalmaz valamilyen váratlan fordulatot vagy meglepő humort. A főszerepben pedig az utánozhatatlan humorzsák Leslie Nielsen szerepel.

A Csupasz pisztoly filmsorozat is három részből áll, így ez is ideális választás lehet, ha egész estés programot keresnénk.

…és megint dühbe jövünk (1978)

A listán szereplő utolsó film egy olyan klasszikus, amely idehaza minden szilveszterkor vetítésre kerül, számos Bud Spencer filmmel egyetemben. Bud Spencer és az ünnepek nálunk elválaszthatatlanok lettek, így nem ördögtől való ötlet egy ilyen klasszikussal ünnepelni és várni az új esztendőt.

Talán ezek közül is a legjobb választás a “…és megint dühbe jövünk”. A filmben két fivér együtt indul harcba a maffia felszámolására a kaszinók alvilágába, útjuk során nem fukarkodnak a vicces jelenetekben és a nagyobbnál nagyobb pofonokban.

Az olasz vígjáték 1978-ban jelent meg, 109 perc hosszú, és természetesen Bud Spencer mellett Terence Hill is feltűnik a vásznon, avagy televíziónk képernyőjén.

Schema nem található.