Kolozsvári rakott káposzta kolbásszal

kolozsvári rakott káposzta kolbásszal tepsiben

A kedvelt kolozsvári rakott káposzta kolbásszal és darált hússal  tökéletes választás a szilveszteri asztalra is! Ez a laktató, ízekben gazdag fogás nemcsak hagyományos, hanem babonás jelentőséggel is bír, hiszen a káposzta a bőséget és gazdagságot jelképezi az új évben. Ez után az étel után garantáltan senki sem marad éhes!

Hozzávalók:

6 adaghoz

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 50 dkg sertés darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kolzsvári szalonna
  • 15 dkg kolbász
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • bors

Tetejére

  • 1 nagy doboz tejföl (330 g)
  • kolbász

Kolozsvári rakott káposzta recept:

1 A kolozsvári rakott káposztához főzd meg a rizst, de akár maradék rizst is fel lehet használni.

2. Aprítsd a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Kockázd fel a kolozsvári szalonnát és karikázd fel a kolbászt. A kolbászból tegyél félre néhány karikát a tetejére.

4. Tedd egy serpenyőbe a szalonnát és a kolbászt, és olvaszd ki a zsírját.

5. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és párold üvegesre a zsírban. Ha esetleg nem sül ki elég zsír a szalonnából és a kolbászból, egy kevés sertészsírt adhatsz hozzá.

6. Add a fokhagymát és a darálthúst a hagymához és párold fehéredésig.

7. Fűszerezd fűszerpaprikával, sóval, borssal, a sót óvatosan adagold, mert a szalonna és a kolbász is sós.

8. Keverd a rizst a darálthúshoz.

9. Ha szükséges, öblítsd át a savanyúkáposztát, és egy kevés zsíron párold meg.

10. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

11. A párolt savanyúkáposzta felét tedd egy zsírral kikent tepsi aljába.

12. Halmozd rá a darálthúsos rizset ragut.

13. Fedd be a maradék savanyú káposztával.

14. Kend meg a kolozsvári rakott káposzta tetejét tejföllel, és helyezd rá a félretett kolbászkarikákat.

15. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd készre 25-30 perc alatt.

16. A kolozsvári rakott káposztát friss kenyérrel, tejföllel meglocsolva tálald.

kolozsvári rakott káposzta kolbásszal tányéron

Kolozsvári rakott káposzta kolbásszal » Szilveszter.info.hu

Isteni finom laktató kolozsvári rakott káposzta kolbásszal, darált hússal, ami még szerencsét is hoz az új évben! Készítsd el otthon Te is!

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 6 adag

Előkészítési idő: PT90M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT120M

Hozzávalók: